A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
КАЛИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Літні канікули з користю: У школах Калинівської громади заготовляють ягоди та овочі для їдалень

Дата: 13.07.2021 09:02
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

 «Готуй сани влітку» - каже народна мудрість. Такого принципу дотримуються і в навчальних закладах Калинівської громади. Літні канікули тут використовують з користю, бо саме зараз розпочався сезон заготівлі на наступний навчальний рік овочів та ягід, які зародили на шкільних ділянках та в садках.

-Наша школа має пришкільні ділянки, на яких працюють учні, і завдяки цьому ми повністю забезпечуємо шкільну їдальню картоплею, столовим буряком, морквою, зеленню, - каже директорка загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Нова Гребля Віра Лавренюк. - В минулому році подружжя Мадеїв подарувало нам саджанці малини, ми їх висадили і цьогоріч маємо перший урожай малини, яку морозимо для компотів.

Щедро зародили цьогоріч на шкільній ділянці у Новій Греблі й огірки. Працівниці шкільної їдальні Катерина та Раїса Стасенки вже заквасили три діжки огірків. Своїм щедрим урожаєм поділилися і з підопічними будинку опіки «Затишок». Заготовили на зиму й зелений горошок, який також планують використовувати для приготування смачних страв для новогребельських школярів.

Не сидять без діла влітку і в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. с.Черепашинці. Тут зібрали гарний урожай смородини, яку також заморозили для компотів.

-Впродовж усього навчального року ми готуємо дітям лише компоти з ягід, ніякого чаю, - каже директорка навчального закладу Оксана Смук. – Частину ягід зібрали у шкільному садку, решту приносять діти. Ягоди ми морозимо і взимку готуємо з них компоти. Також маємо свою моркву, буряк, цибулю, квасолю, зелень. Вже почали збирати на шкільних ділянках огірки, які також квасимо на зиму.

А у Корделівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. перевагу надають лікарським рослинам. Тут вже заготовили та насушили м’яту, липу та лікарську ромашку.

А в Люлинцях взимку смакуватимуть компотом із вишень, які заготовляють влітку.

У березні нинішнього року Кабмін ухвалив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. І заготовлені влітку продукти стануть у нагоді шкільним кухарям, щоб покращити раціон та розширити асортимент страв у шкільній їдальні.

Фото без опису

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень