A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
КАЛИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Літні канікули з користю: У школах Калинівської громади заготовляють ягоди та овочі для їдалень

Дата: 13.07.2021 09:02
Кількість переглядів: 155

 «Готуй сани влітку» - каже народна мудрість. Такого принципу дотримуються і в навчальних закладах Калинівської громади. Літні канікули тут використовують з користю, бо саме зараз розпочався сезон заготівлі на наступний навчальний рік овочів та ягід, які зародили на шкільних ділянках та в садках.

-Наша школа має пришкільні ділянки, на яких працюють учні, і завдяки цьому ми повністю забезпечуємо шкільну їдальню картоплею, столовим буряком, морквою, зеленню, - каже директорка загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Нова Гребля Віра Лавренюк. - В минулому році подружжя Мадеїв подарувало нам саджанці малини, ми їх висадили і цьогоріч маємо перший урожай малини, яку морозимо для компотів.

Щедро зародили цьогоріч на шкільній ділянці у Новій Греблі й огірки. Працівниці шкільної їдальні Катерина та Раїса Стасенки вже заквасили три діжки огірків. Своїм щедрим урожаєм поділилися і з підопічними будинку опіки «Затишок». Заготовили на зиму й зелений горошок, який також планують використовувати для приготування смачних страв для новогребельських школярів.

Не сидять без діла влітку і в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. с.Черепашинці. Тут зібрали гарний урожай смородини, яку також заморозили для компотів.

-Впродовж усього навчального року ми готуємо дітям лише компоти з ягід, ніякого чаю, - каже директорка навчального закладу Оксана Смук. – Частину ягід зібрали у шкільному садку, решту приносять діти. Ягоди ми морозимо і взимку готуємо з них компоти. Також маємо свою моркву, буряк, цибулю, квасолю, зелень. Вже почали збирати на шкільних ділянках огірки, які також квасимо на зиму.

А у Корделівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. перевагу надають лікарським рослинам. Тут вже заготовили та насушили м’яту, липу та лікарську ромашку.

А в Люлинцях взимку смакуватимуть компотом із вишень, які заготовляють влітку.

У березні нинішнього року Кабмін ухвалив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. І заготовлені влітку продукти стануть у нагоді шкільним кухарям, щоб покращити раціон та розширити асортимент страв у шкільній їдальні.

   

   

     

    


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень