A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
КАЛИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Організація харчування в закладах освіти Калинівської громади з 01.01.2022 р.

Дата: 05.01.2022 09:32
Кількість переглядів: 258

З 1 січня 2022 року в закладах загальної середньої освіти та в закладах дошкільної освіти організація харчування здійснюється згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 якою затверджено норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Норми харчування відрізняються для дітей різних вікових категорій, а саме для дітей віком 1-4 роки, 4-6(7) років, 6-11 років, 11-14 років, 14-18 років. Згідно даної постанови та у відповідності до вартості продуктів харчування станом на листопад 2021 року здійснено прорахунок вартості харчування. Для закладів загальної середньої освіти вартість одного обіду в середньому складає 25 грн, для дітей дошкільного віку на 1 день  - 45 грн для дітей віком 1-4 роки та 50 грн для дітей віком 4-6(7) років.

Згідно рішення 16 сесії 8 скликання Калинівської міської ради №2979 від 02 грудня безкоштовним харчуванням в закладах загальної середньої освіти та в закладах дошкільної освіти забезпечуються діти пільгових категорій. А саме, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з ООП, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах(групах), діти з інвалідністю, діти з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти батьки яких є учасниками АТО/ООС (на основі поданої заяви з доданими документами), та діти з сімей загиблих (померлих) в зоні АТО/ООС, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, та діти, що мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Для учнів не пільгової категорії гаряче харчування в закладах загальної середньої освіти буде організовано за рахунок продуктів наданих батьками, спонсорської допомоги та овочів вирощених на пришкільних ділянках. Об’єм коштів на які будуть закуплятись продукти для дітей не пільгової категорії визначається батьками (рішенням батьківських зборів або батьківських комітетів). Збір коштів організовують самі батьки. Кухарям надаються лише продукти для приготування обідів.

В Калинівських ліцеях №1, №2, №3 працює буфетна форма організації харчування (кейтеринг).

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень