A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
КАЛИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Нові підходи до організації інклюзивного навчання дітей з ООП в закладах освіти

Дата: 26.01.2022 16:42
Кількість переглядів: 200

З січня 2022 року набули чинності зміни до постанов Кабінету Міністрів України, що регулюють організацію інклюзивного навчання в закладах освіти:

Тому актуальним стало проведення семінару «Нові підходи до організації інклюзивного навчання дітей з ООП в закладах освіти». На зустріч з керівниками шкіл та садочків ЦПРПП Калинівської міської ради були запрошені працівники КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти: Чопик Леся Іванівна, старший викладач кафедри психології,кандидат педагогічних наук, та Молошнюк Людмила Василівна, методист відділу «Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти».

Експерти акцентували увагу на таких питаннях:

  • Який алгоритм визначення категорій (типологій) освітніх труднощів у здобувачів освіти з особливими освітніми потребами та порядок забезпечення їх підтримки в закладах освіти?
  • Як змінилася з 01.01.2022 року індивідуальна програма розвитку?
  • Як визначати рівень підтримки? Як від цього залежить фінансове забезпечення, наявність асистента учителя (вихователя) в інклюзивному класі (групі), надання соціальних послуг, кількість корекційно-розвиткових та психолого-педагогічних занять?
  • Як оформити протокол засідання команди психолого-педагогічного супроводу щодо визначення рівня підтримки?

Працівниками КЗВО «ВАБО» наголосили на тому, щоб школи отримували більше підтримки й допомоги під час навчання дітей з особливими освітніми потребами, потрібно посилити акцент на співпраці між закладами освіти та інклюзивно-ресурсним центром (ІРЦ).

Матеріали семінару можна завантажити з сайту ЦПРПП за посиланням:

http://kalynivka-cprpp.vn.sch.in.ua/profesijni_spiljnoti/cpiljnota_kerivnikvi/keriniki_2/



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень