A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
КАЛИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Учні старших класів Калинівської громади перейшли на дистанційну форму навчання

Дата: 25.01.2022 08:54
Кількість переглядів: 183

24 січня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калинівської міської ради прийняла рішення про запровадження додаткових обмежувальних заходів на період впровадження «помаранчевого» рівня. Одним з основних пунктів цього рішення є переведення учнів 5-11 класів закладів середньої освіти Калинівської міської територіальної громади на дистанційну форму навчання.

За словами очільниці відділу освіти, молоді та спорту Галини Фурман, на території громади спостерігається стрімке зростання захворюваності на СОVID-19 та інші респіраторні вірусні інфекції. Якщо 21 січня у закладах освіти було 1263 хворих учнів, то 24 січня кількість хворих зросла на понад  10 % і становила 1400 учнів.

-Темп розповсюдження коронавірусу дуже швидкий, - зазначив головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Василь Македонський. – У минулу п’ятницю наші працівники набрали сто вісімдесят три ПЛР-тести й 99 з них були позитивними. Це був антирекорд, за весь період епідемії. Раніше відсоток позитивних тестів був значно меншим. У понеділок, 24 січня, ПЛР-тести здали двісті тридцять дев’ять хворих, результатів досліджень ще немає. На жаль, зросла кількість хворих і серед дитячого населення. Якщо на початок місяця за допомогою до лікарів зверталося двоє – п’ятеро дітей, то у понеділок захворіло п’ятдесят чотири дитини, у п’ятницю ПЛР-тест здавали сорок сім хворих дітей.

Тому, враховуючи складну епідеміологічну ситуації, члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калинівської міської ради прийняли рішення про переведення старших класів на дистанційну форму навчання. Початкова школа та заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичному режимі, з обов’язковим та суворим дотриманням протиепідемічних вимог.

Також члени комісії наголосили на необхідності посилити заходи щодо виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які порушують масковий режим в громадських місцях та осіб, які порушують правила самоізоляції.

У Калинівській громаді працівники Держпродспоживслужби посилять контроль та щоденно в робочі часи проводитимуть моніторинг виконання протиепідемічних заходів на об’єктах торгівлі, навчальних закладах всіх рівнів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень