A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
КАЛИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Два проєкти Калинівської громади перемогли на конкурсі обласної Ради «Комфортні громади» -2022

Дата: 10.02.2022 15:49
Кількість переглядів: 103

Два проєкти Калинівської громади перемогли на конкурсі обласної Ради «Комфортні громади» - 2022. Співфінансування з обласного бюджету Калинівська громада отримає на реалізацію проєктів «Спортивний майданчик-територія здоров'я», який реалізовуватиметься у Корделівці й передбачає будівництво спортивного майданчика на території опорного навчального закладу та «Черепашинецький парк відпочинку» - облаштування парку відпочинку у Черепашинецькому старостинському окрузі.

Цьогоріч на конкурс обласної ради «Комфортні громади» подали 141 проєкт, з яких 129 пройшли технічний відбір і були допущені до презентації експертам.

За результатами рейтингового голосування Експерта рада визначила переможцями 88 проєктів.

Загальний бюджет конкурсу «Комфортні громади» у 2022 році складе 104,5 млн грн. Серед них: кошти обласного бюджету, співфінансування з бюджетів громад та кошти партнерів.

-Для нас це важлива перемога, адже ми зможемо реалізувати відразу два проєкти у наших громадах. Але реалізація цих проєктів – це не єдині плани на 2022 рік. Багато проєктів ми реалізовуватимемо власними силами, а це будівництво та ремонт доріг, прибудинкових територій, облаштування паркової зони біля «Агромаш-Калина» та скейт-парку, будівництво водогонів у селах та місті, покращення матеріально-технічної бази навчальних, дошкільних та медичних закладів,  - зазначив Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Після створення об’єднаної громади перші шість місяців багато часу та сил ми витратили на організаційні моменти. Адже об'єднання доводилося проводити не на папері, а в реальності, розв'язувати питання з працевлаштуванням працівників колишніх сільських рад, проведенням інвентаризації майна, оформленням актів передачі з районною радою та запустити все, як єдиний механізм. Міська рада не мала певних повноважень та можливостей працювати на повну потужність. Наприклад, перш ніж приступити до ремонту доріг, ми повинні були взяти їх на баланс міської ради, оголосити тендер на закупівлю робіт. І таких нюансів виникало дуже багато. І навіть у таких умовах ми зуміли побудувати вісімнадцять доріг власним коштом та шість у співфінансуванні зі Службою автомобільних доріг у Вінницькій області. Це найбільший показник у Вінницькій області. Вірю, що у 2022 році ми зможемо реалізувати значно більше проєктів, планів та задумів. Адже більшість робіт ми проводимо господарським методом, що дозволяє нам економити кошти та виконати значно більший обсяг робіт.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень