A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
КАЛИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

У Калинівській громаді навчали освітян як поводитися з вибухонебезпечними предметами та надавати медичну допомогу

Дата: 29.04.2022 12:11
Кількість переглядів: 304

Спеціалісти відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Хмільницького районного управління ГУДСНС України у Вінницькій області та Центру первинної медико-санітарної допомоги Калинівської міської ради провели навчання із керівниками навчальних та дошкільних закладів громади.

Під час навчання головний інспектор відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Хмільницького районного управління ГУДСНС України у Вінницькій області капітан служби цивільного захисту Наталія Ткаченко, провідний інспектор відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Хмільницького районного управління ГУДСНС України У Вінницькій області лейтенант служби цивільного захисту Андрій Клімішин та головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Маріупольського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області старший лейтенант служби цивільного захисту Ерік Фоменко розповіли про ризики, пов'язані із вибухонебезпечними чи підозрілими предметами, та ознайомили із правилами поводження з такими предметами. Працівники Державної служби надзвичайних ситуацій наголосили також на необхідності дотримуватися правил безпеки та перебувати в укриттях під час сигналу тривоги.

-У вас є велика перевага – сигнали тривоги, які вчасно подаються,  у нас такого не було. Гради починали обстрілювати будинки мирних людей без попередження. Ми ховалися у коридорах, де немає вікон. У приватному секторі люди шукали порятунок у погребах. Тому не ігноруйте сигналів, не ризикуйте, адже ворог дуже підступний, - зазначив Ерік Фоменко, який переїхав до Калинівки з Донецької області і з власного досвіду знає що таке війна.

Продовжили навчання лікар загальної практики сімейної медицини Вікторія Войтко та фельдшер Центру первинної медико-санітарної допомоги Калинівської міської ради Василь Бойко, які розповіли що має буди в аптечці кожного пересічного українця та як надати першу допомогу потерпілим під час бойових дій.

-В країні вже два місяці триває війна і такі знання потрібні для кожного з нас, - каже очільниця відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Галина Фурман. – Кожен із присутніх повернеться у свій колектив і поділиться цими знаннями зі своїми колегами, батьками дітей. В умовах війни такі знання можуть допомогти врятувати життя собі та людям, які знаходяться поруч.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень