A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
КАЛИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Реалізація проєкту «Прозора школа» у Калинівській громаді

Дата: 26.04.2023 08:48
Кількість переглядів: 96

  Наразі, в очікуванні великої Перемоги, ми маємо унікальну можливість аналізувати минуле, змінюватися тут і зараз, а також планувати майбутнє. У освітян попереду багато викликів, але мета тільки одна – побудова конкурентоспроможної та якісної системи освіти, запорукою якої є доброчесність.

  Так, заклади загальної середньої освіти Калинівської громади долучилися до проєкту "Прозора школа: як побудувати доброчесне шкільне середовище»" від Офісу доброчесності НАЗК. Реалізація проекту «Прозора школа» у нашій громаді розпочалася у жовтні 2022 року з ліцею № 3 Калинівської міської ради. Тоді серед поданих 136 заявок від закладів освіти з 10 регіонів України, за результатами конкурсного відбору, було визначено 16, одним з обраних був Калинівський ліцей № 3.

  Методика та інноваційні інструменти для проведення годин спілкування з питань виховання доброчесності, практичні поради щодо розвитку комунікативних і соціальних навичок учасників освітнього процесу, методичні матеріали для проведення годин спілкування – все це доступно для педагогів закладів, які беруть участь у проєкті. Протягом року у ліцеях та гімназіях громади будуть впроваджувати активності, які спрямовані на створення доброчесного середовища: з учнями 5-9 класів виховні заходи «Нариси про доброчесність» та уроки «Доброчесність онлайн»в 7-11 класах. Відзначимо, що серед 97 закладів, залучених до проєкту зараз, 23 – заклади загальної середньої освіти нашої громади.

  Пам`ятаймо, щоб доброчесність стала нормою в Україні, необхідно стратегічно та послідовно просувати її  як у сфері освіти, так і на побутовому рівні.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень